Info
Het boek De wereld wacht op mij (november 2019) is een verzameling gedichten, liedteksten en korte verhalen die ik in de loop der jaren heb geschreven. Het is uitgegeven door uitgeverij Indeknipscheer en verkrijgbaar bij elke (online) boekwinkel, de uitgever en bij mij.
Op deze site, die ter ere van dit boek in het leven is geroepen, zal ik via ‘Uitgelicht’ met enige regelmaat, maar hoogstens één keer per week, een nieuwe column plaatsen, een kort verhaal, liedtekst of gedicht. Daarnaast zal ik af en toe via deze plek ‘de wereld’ op de hoogte houden over de ontwikkeling van de projecten waarmee ik bezig ben. Over mijn nieuwe boek, over een nieuwe cd of over een nieuw liedjesprogramma. Als je het leuk vindt om dit te volgen kan je je gratis abonneren. Dan krijg je, wanneer ik een stukje plaats, dit vanzelf per mail toegestuurd. En wanneer je het zat bent, dan kan je het eenvoudig opzeggen. Kijk verder bij ‘Uitgelicht’.
En natuurlijk: mocht je ergens op willen reageren, op het boek of op een stukje in ‘Uitgelicht’, dan kan dat via info@dewereldwachtopmij.nl of via ‘Recensies’.
Ik zeg je niemand heeft mij gezien
niemand vroeg waar ik heen ging
de deuren vielen open
de muren opzij
en daarom ben ik hier: bij jou
Bert Vissers, uit: ‘De wereld wacht op mij’
Over Bert Vissers
Bert Vissers (1964) is zanger en schrijver van liedjes, korte verhalen en gedichten. Met Bender reist hij sinds 2010 langs theaters, cultuurschuren en kerkjes met eigen Nederlandstalige chansons. In 2012 verscheen het debuutalbum ‘Voor het te laat is’ en in 2016 het album ‘Broos’. Voor beide albums schreef hij grotendeels de teksten en de muziek. In 2012 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met het boek Jantje en het Helikoptertje (Gottmer).
Over Hans Vissers
Hans Vissers (1960) is mijn broer en verantwoordelijk voor de foto’s die op de omslag staan van ‘De wereld wacht op mij’. Hans is in 1991 afgestudeerd aan de Academie voor Fotografie (toen nog) te Haarlem. Sindsdien is hij freelance fotograaf. Hij maakt portretten, stills en reportages voor diverse opdrachtgevers.
Ga voor meer informatie naar de website van Hans.
Over uitgever ‘In de Knipscheer’
Vanaf 1976 zijn bij Uitgeverij In de Knipscheer zo’n 900 boektitels verschenen, waaronder meer dan 100 poëziebundels. Vele Nederlandstalige auteurs zetten in de uitgeverij hun eerste schreden op het schrijverspad, onder anderen Leon de Winter, Astrid H. Roemer, Marion Bloem, Herman Brusselmans, Ernst Jansz, Frans Lopulalan, Hugo Pos, Eriek Verpale, Sylvain Ephimenco, Diana Ozon, Sjoerd Kuyper, Alfred Birney, Edgar Cairo, Edith Louw.
Specialismen in het Nederlandstalige fonds zijn (`tweede generatie’-)literatuur in relatie tot voormalig Nederlands-Indië en Indonesië (25 titels), de Nederlandse Antillen (25 titels) en Suriname (75 titels).
Tot het vertaalde fonds behoren ruim 30 titels van Indiaanse en zwart-Amerikaanse schrijvers, 40 titels van Caribische en Zuid-Amerikaanse schrijvers, 50 titels van Afrikaanse schrijvers.
Uitgeverij In de Knipscheer is sinds 1976 een kleine, onafhankelijke, zelfstandige literaire uitgeverij, opgericht in Haarlem door de broers Jos en Franc Knipscheer in het verlengde – ook inhoudelijk – van het in 1975 gestarte Mandala, tijdschrift voor internationale, avantgarde en etno literatuur. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig waren Mandala en Uitgeverij In de Knipscheer betrokken bij de organisatie van de One World Poetry Festivals in Amsterdam. In die tijd ook introduceerde de uitgeverij voor haar fonds de term `multiculturele literatuur’. Tweede helft jaren tachtig gaf de uitgeverij het literaire tijdschrift De Held uit en gaf zij gezicht aan de schrijversgroep De Maximalen.
Van 1988 tot en met 1997 huisde de uitgeverij op Singel 450 in Amsterdam. Mede vanwege gezondheidsredenen trok Jos Knipscheer zich in 1993 terug uit de uitgeverij. Met zijn partner Anja Knipscheer (vanaf 1978 werkzaam in de uitgeverij) zette Franc Knipscheer de uitgeverij voort. Na het overlijden van Jos Knipscheer (1945) in 1997 keerde de uitgeverij terug naar Haarlem.
Van het fonds van Uitgeverij In de Knipscheer maken of maakten ook deel uit de imprints Reprise Literair, De Afrikaanse Bibliotheek, Uitgeverij Zuid, Uitgeverij Furie, Bridges Books, Onze Tijd en de eigen pocketreeks Globe Pockets (bijna 50 titels). Tientallen titels van In de Knipscheer verschenen ook als licentie-uitgaven in andere pocketreeksen zoals Rainbow Pocketboeken.
Tot de redactieleden van de uitgeverij behoorden successievelijk behalve Jos Knipscheer: Stefan Landshoff (1951-2000), Jan Kees van de Werk (Afrikaanse Bibliotheek), Howard Krol, Marina van der Heijden (1951-2012), Rosa Pollé (Furie), Scott Rollins (Bridges Books), Rob van Erkelens, Peter Abspoel, Veronique Schomaker. Vanaf 1995 is Peter de Rijk uitgeverijredacteur met assistentie van Koos van den Kerkhof en Jim Rotteveel.
Verschillende auteurs, vertalers en boekuitgaven van In de Knipscheer kregen belangrijke onderscheidingen, waaronder de Reina Prinsen Geerligsprijs, de E. du Perronprijs, de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen, de Best Verzorgde Boeken, de Pulitzer Prize, de National Book Award en de Nobelprijs voor literatuur (Wole Soyinka, 1986).
Voor de betekenis van de uitgeverij voor de Surinaamse literatuur is de uitgever op 25 november 2001 door de president van Suriname, de heer Venetiaan, benoemd tot Ridder in de Ere-orde van de Gele Ster, welke onderscheiding in februari 2002 werd uitgereikt.
Zie ook: http://www.indeknipscheer.com/uitgeverij-in-de-knipscheer/